Translate

maanantai 31. tammikuuta 2022

VegesailingMiten kasvisruokailu ja purjehdus sopii yhteen? Vastaus on tietysti...erittäin hyvin, koska jääkaapin lihalta vapautuvan tilan voi hyödyntää paremmin erilaisilla virvokkeille :)

No, totta tässä toinen puoli, lihan kylmäketjun säilyvyys on kuitenkin veneillessä haaste. Pitkälti tämä kulminoituu akkujen, jääkaapin ja aurinkopaneleiden tehoon sekä lisäksi toiveeseen että kaikki toimii ongelmitta. Toki jääkaappia tarvitaan myös muun kuin lihan säilyvyyden takaamiseen ja vaikka allekirjoittanut onkin lihan jättänyt, niin veneessä tarjoillaan edelleen lihaa. Julkisuudessakin käydään paljon keskustelua siitä, että nykyinen ruokakulttuuri on ehkä liiaksikin rakentunut lihan ympärille. Lihan syönnin määrä on kasvanut vuosikymmenestä toiseen ja ilmastovaikutukset sen mukana, joten tässä voisi olla mahdollisuus muutokseen jo terveellisen ruokavalionkin kannalta.

Onko kasvisruokailu sitten veneilyn näkökulmasta hankalaa? Mielestäni ei ja on jopa mieltä huojentavaa, että ruokailun pääraaka-aine ei ole tekniikan varassa. Tänään tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun jätin lihan pois omasta ruokavaliostani. Minusta se ei ole ollut kovinkaan vaikeaa. Yllä olevassa kuvassa on hyvin karrikoitu kasvisruokailu-myyttiä ja joiltakin osin kuva pätee myös ravintoloiden lounastarjoiluun :)  Kuvassa on kuitenkin edelleen se harha, että kasvisruokailu (kuvassa veganismi) olisi pelkkien salaattien syömistä. Vaihtoehtoja löytyy valtavasti ja ehkäpä voisi olla paikallaan koota johonkin veneilyyn sopivia kasvisruokavinkkejä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti