Translate

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Maailman suurin tuulipuisto

On ilahduttavaa, kun isoille ja vaikeille valinnoille löytyy lopulta ratkaisu. Kuinka tulisi suhtautua esimerkiksi valtavien tuulipuistojen rakentamiseen? Tuulivoima on yksinkertaista! Mylly pyörii ja sähköä tulee! Ei laskelmia risujen tai kantojen polttamisen eroista ja kenen laskelmia tulisi uskoa?

Mutta miten on sitten maiseman laita? On yhtälailla oikeutettua kysyä mikä on fossiilisenenergian vaikutus maisemaan? Yhteys ( tai ehkä savusumua lukuunottamatta) ei ole yhtä suora, mutta kuitenkin pitkällä aikavälillä ilmastonmuutoksen vaikutukset maisemaan ovat kiistattomia.

Iso-Britanniassa Kingston-Upon-Hull kaupungin edustalle on nousemassa valtava 1.2 gigawatin Hornsea Project One tuulipuisto. Project One- hanke on ensimmäinen vaihe vieläkin suuremmasta 3 vaiheiseksi ajatellusta Hornsea Zone kokonaisuudesta. Valmistuttuaan ensimmäisen vaiheen tuulipuisto tuottaa sähköä yli 800.000 taloudelle. Tällä hetkellä Iso-Britannian sähköstä tuulivoimalla tuotetaan n.10%, Suomen vastaava luku 2,3%, joten kirittävää meillä tässä suhteessa riittää...


Hornsea Zone on kooltaan 4000km2:















Suomenlahdelle sijoitettuna vastaavan kokoinen alue:















Linkkejä:
http://yle.fi/uutiset/bioenergian_paastot__nolla_vai_ihan_muuta/7844226
http://www.hornseaprojectone.co.uk/en
http://www.vihrealanka.fi/reportaasit/hyv%C3%A4-paha-bioenergia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti